A legtöbb ember abban az évben válik jogosulttá a Medicare-re, amikor betölti a 65. életévét

A legtöbb ember abban az évben válik jogosulttá a Medicare-re, amikor betölti a 65. életévét

harmoniqhealth.comCsak azért, mert a kilencedik menetben vagyok, nem tudom abbahagyni azokat a dolgokat, amelyek miatt a vezetést megszereztem. De a fenébe. Örülök, ha ennek az egésznek vége lesz!

Fontos: A cikkben kifejtett nézetek és vélemények a szerző nézetei és véleményei, nem pedig a mindennapi egészség.

Iratkozzon fel a koronavírus-frissítésekről szóló hírlevelünkre!

A legfrissebbek a koronavírusban

Biztonságos az ölelés egy részben beoltott világban?

Lehet, hogy több mint egy éve nem ölelte meg a szüleit vagy a nagyszüleit. Biztonságos-e bemenni egy kis szorításra, ha mindenki be van oltva a COVID-19 ellen? . .

Becky Upham 2021. április 28

A világjárvány súlyosbítja az élelmiszer-bizonytalanságban élő amerikaiak mentális egészségügyi problémáit

Az Egyesült Államokban csökkent az élelmiszerhiánnyal küszködő háztartások száma, de a világjárvány alatt visszatért a nagy recesszió szintjére. . .

Írta: Zachary Smith 2021. április 26

Kövesse nyomon a Vaxot: Vásárló vigyázzon: Küzdelem a COVID-19 oltással kapcsolatos csalások ellen

Az Egyesült Államokban ingyenesek az oltások, de ez nem akadályozza meg a rossz színészeket abban, hogy megpróbálják meggyőzni az ellenkezőjéről.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon a vaxot: A nők másképp élik meg a COVID-19-et és az oltásokat, mint a férfiak?

A nőket különösen súlyosan sújtja maga a vírus és a vakcinák mellékhatásai.

Serena Marshall 2021. április 22

Kövesse nyomon az oltást: A COVID-19 vakcinával való tétovázás okainak megértése

Miért vonakodnak egyesek feltűrni az ingujjukat, és mi a baj azzal, ha teljes körű tájékoztatást akarnak kapni?

Serena Marshall 2021. április 21

Egy tanulmány kimutatta, hogy bizonyos vitaminok és étrend-kiegészítők csökkentik a COVID-19 kockázatát nőknél

Még ne rohanjon ki a gyógyszertárba készletezésért – a felmérés adatai korántsem meggyőzőek, mondja a kutatócsoport.

Írta: Carmen Chai 2021. április 20

Beoltottál a COVID-19 ellen, de még mindig aggódsz? Nem vagy egyedül

Még a COVID-19 oltás beadása után is rossznak érzi magát? A szakértők szerint ez természetes. Íme, miért – és mit tegyünk ellene.

Írta: Kaitlin Sullivan 2021. április 16

Miért nem aludtak jól az X generációs nők a járvány alatt?

Xer Ada Calhoun tábornok könyvet írt arról, hogy sok hozzá hasonló nő miért szembesül egy egyedülálló középkorú válsággal. Aztán beütött a világjárvány. Íme az ő véleménye a hogyanról. . .

Írta: Abby Ellin 2021. április 9

A COVID-19 a hajhullás oka?

Ha azon kapja magát, hogy szálakat veszít, a COVID-stressz lehet a bűnös.

Írta: Jessica Migala 2021. március 30

Kövesse nyomon a Vaxot: Működik-e a COVID oltásbiztonsági rendszer a mellékhatások nyomon követésére?

Az egészségügyi ügynökségek továbbra is figyelemmel kísérik az oltások biztonságosságát, de mikor lesznek adataik a nyilvánosság rendelkezésére?

Szerző: Serena Marshall 2021. március 29. Az összes megtekintése

Az akne az egyik leggyakoribb, krónikus bőrbetegség, amely a tinédzserek és felnőttek több mint 85 százalékát érinti valamikor.

A pattanás megjelenésének módja évek óta vitatott kérdés, mivel számos tényező játszik szerepet, beleértve a faggyúmirigyek túlzott olaj-/faggyútermelését, a szőrtüszőt borító bőr rendellenes növekedését, gyulladást és a haj bakteriális megtelepedését. /faggyúmirigy egység a Proprionibacterium acnes baktérium által.

Évek óta a nem gyulladásos és gyulladásos akne koncepciója uralja kezelési megközelítésünket. A nem gyulladásos akne fehér foltokat és mitesszereket jelent, míg a gyulladásos akne a kicsitől a nagyig terjedő vörös és gennyes pattanásokat jelent. A közelmúltban azonban megtudtuk, hogy valójában MINDEN pattanás gyulladásos – még ha nem is látszik a bőrön, az immunsejtek jóval körülveszik a szőrtüszőt, mielőtt szabad szemmel láthatóvá válna az akne jele.

Az elmúlt 10-15 évben végzett jelentős mennyiségű kutatás kimutatta, hogy az immunrendszer egy része, az úgynevezett veleszületett immunrendszer (az első válaszadó, amely riasztást jelez, ha fertőző betolakodók vannak jelen), nem megfelelően reagál a P. acnesre és a hívásokra. az immuncsapatokban. Ennek az immunrendszernek az elemei (az úgynevezett Toll-szerű receptorok és gyulladások) irányítják a folyamatot, és ezért a bőrgyógyászok számára nem meglepő, hogy bár egyes jelenlegi kezeléseink működnek, gátolják ezeket a riasztórendszereket.

Olajmirigyek, amelyek többet termelnek, mint olajat termelnek

Tehát hol fér bele az olajmirigy mindehhez? Nos, az a P. acnes baktérium biztosan élvezi azt a finomságot, ami a faggyúnk, és képes zsírsavakká alakítani (zsírok helyett), ami gyulladást válthat ki. De ez minden? Úgy tűnik, a válasz NEM. A Journal of Investigative Dermatology nemrégiben megjelent cikkében a tudósok azt találták, hogy a bőr zsírmirigyeit alkotó sejtek többet tesznek, mint csak olajat termelnek – valójában az immunrendszer részeként működnek. A faggyút/olajat kiválasztó faggyúmirigysejtek egy gyulladást expresszálnak, amelyről nemrégiben kiderült, hogy központi szerepet játszanak a pattanásokat okozó gyulladásban. Ennek valószínűleg jó oka van – a gyulladás azért van, hogy megvédjen minket a fertőző ágensektől, amelyek csak meghalnak, hogy a bőrünkbe kerüljenek. Azonban a pattanásokról kiderül, hogy túl sok jó dolog rossz.

Ez a kutatás több okból is fontos. Először is tovább magyarázza a faggyúmirigysejtek szerepét a pattanások kialakulásában (nem csak faggyút termelnek!). Még izgalmasabb azonban, ha megértjük a faggyúmirigyek immunaktiválási mechanizmusait, új megközelítéseket találhatunk az akne megelőzésében és kezelésében. Maradjon velünk!

Ha további információra van szüksége az új kutatásokról és a kialakulóban lévő kezelésekről, tekintse meg ezeket a Dermtube-on készült interjúkat.

Fontos: A cikkben kifejtett nézetek és vélemények a szerző nézetei és véleményei, nem pedig a mindennapi egészség.

Iratkozzon fel Egészséges Bőr Hírlevelünkre!

A legújabb akne

A „Maskne” a legújabb bőrprobléma – Íme, hogyan lehet megelőzni vagy megszabadulni tőle

Vörös foltok és dudorok a maszk vonala mentén a lehetséges jelek "maskne. " Ne viseljen maszkot a COVID-19 világjárvány idején; ehelyett kövesse ezeket a tippeket. . .

Írta: Jessica Migala 2020. augusztus 7

A wellnessbloggerek 7 legjobb tippje a menstruációs akne fellángolásának enyhítésére

Olvassa el a kipróbálható helyszíni kezeléseket, a rossz szokások felszámolását és az étrendi változtatásokat, hogy csökkentse a kitörés valószínűségét.

Írta: Jessica Migala 2019. május 10

11 gyakori akne kezelés, magyarázat

Szeretné eltüntetni a pattanásokat, foltokat és vörös foltokat? Így találhatja meg az Ön számára megfelelő kezelést.

Írta: Jessica Migala 2019. április 4

6 gyakori tévhit az akne kezelésével kapcsolatban

Írta: Jessica Migala 2018. október 29

A legjobb természetes gyógymódok az akne elleni bőrápolási rutinhoz

Bár nem helyettesíthetik a bőrgyógyász által javasolt aknekezeléseket, ezek a gyógymódok jó, természetes kiegészítői lehetnek a bőrápolási rutinnak.

Írta: Anne L. Fritz 2018. augusztus 7

Legjobb aknekezelések tizenéveseknek

A pubertás elég nehéz anélkül, hogy meg kellene küzdenie a pattanásokkal. Ezek a lemosók, tonikok, maszkok és kezelések segíthetnek a bosszantó pattanások leküzdésében.

Írta: Anne L. Fritz 2018. augusztus 7

Legjobb arclemosók akne ellen

Ezek a termékek segíthetnek ellenőrizni az olajat, eltávolítani a pattanásokat és megakadályozni a fellángolásokat.

Írta: Caitlin McCormack, 2018. július 27

A legjobb smink zsíros és pattanásos bőrre

Ezek a bronzosítók, alapozók és színezett hidratálók a pattanásos bőr számára segíthetnek hibátlan megjelenést létrehozni.

Szerző: Genevieve Scarano 2018. július 27

A legjobb testápolók akne ellen

A „bacne” elleni küzdelemre vágyik? Próbálja ki ezeket a pattanások kezelésére szolgáló testápoló szereket.

Írta: Caitlin McCormack, 2018. július 27

Legjobb alapozók pattanásos bőrre

Fokozza szépségápolási rutinját ezekkel a zsíros és pattanásos bőrre készült alapozókkal.

Szerző: Genevieve Scarano 2018. július 27"

A Medicare beiratkozási időszaka bonyolult lehet. iStock

Sok idős úgy dönt, hogy akkor kezdi meg Medicare-biztosítását, amikor először jogosulttá válik – abban a hónapban, amikor betölti a 65. életévét. Azonban nem mindenkinek kell ekkor jelentkeznie. Ezenkívül, ha már beiratkozott a Medicare-re, de módosítani szeretné a fedezetét, a beiratkozási időszakok kissé bonyolultak lehetnek.

Emiatt fontos ismerni a Medicare beiratkozási időszakait. Ha elmulasztja a határidőt, késedelmes beiratkozási bírsággal, drágább díjakkal, kevesebb tervválasztással vagy ellátási hiányosságokkal kell szembenéznie.

Mikor van az első beiratkozási időszak?

A legtöbb ember abban az évben válik jogosulttá a Medicare-re, amikor betölti a 65. életévét. Hét hónapos időszak áll rendelkezésére, hogy beiratkozzon a Medicare-re. Ez az Ön kezdeti regisztrációs időszaka (IEP). Három hónappal a születésnapja előtt kezdődik, tartalmazza a születésnapi hónapot, és három hónappal a születésnapi hónap után ér véget.

Például, ha a születésnapja június 6-án van, az IEP március 1-jén kezdődik és szeptember 30-án ér véget.

A legtöbb időskorú automatikusan bekerül a Medicare-be. Ön automatikusan beiratkozik, ha legalább négy hónapig társadalombiztosítási ellátásban részesült a 65. életévének betöltése előtt. A fedezet a születésnapi hónapjának első napjával kezdődik (vagy az előző hónapban, ha születésnapja a születésnap első napján van). hónap).

Ha 65. életévének betöltése előtt kevesebb mint négy hónapig részesült társadalombiztosítási ellátásban, akkor nem kerül automatikusan beiratkozásra. Ez azt jelenti, hogy regisztrálnia kell.

A regisztráció legmegfelelőbb időpontja továbbra is a kezdeti jelentkezési időszak.

Jogosult a prémiummentes A részre?

Ön jogosult a prémium mentes Medicare A. részre, ha:

Nyugdíjban részesül a társadalombiztosítástól vagy a Railroad Retirement Boardtól. Ön jogosult társadalombiztosítási vagy vasúti juttatásokra, de még nem nyújtotta be ezeket Ön vagy házastársa Medicare által biztosított állami foglalkoztatásban volt

Ha nem felel meg e kritériumok egyikének sem, meg kell vásárolnia az A részt. Ebben az esetben a kezdeti regisztrációs időszak nem változik, de a fedezet kezdő dátumai:

Ha az A vagy a B részre regisztrál

Megkezdődik a fedezeted

Három hónappal a születésnapja előtt

A születésnapi hónap első napja, vagy az előző hónap első napja, ha születésnapja a hónap első napja

Születésnapod hónapja

Egy hónappal a regisztráció után

Egy hónappal a születésnapja után

Két hónappal a regisztráció után

Két hónappal a születésnapja után

Három hónappal a regisztráció után

Három hónappal a születésnapja után

Három hónappal a regisztráció után

Ha nem iratkozik fel az Original Medicare-re a születésnapját követő három hónapon belül, akkor várnia kell a következő általános beiratkozási időszakig.

Mik a további beiratkozási időszakok?

Ha nem iratkozott fel a Medicare-re a kezdeti beiratkozási időszak alatt, akkor nincs teljesen esélytelen. Továbbra is feliratkozhat az Original Medicare-re, a Medicare Advantage-re, a gyógyszercsomagokra vagy a Medicare-kiegészítő csomagra.

Az általános beiratkozási időszak

Általában ez az egyetlen lehetőség, hogy feliratkozzon a Medicare A és B részre. Az általános beiratkozási időszak január 1-től március 31-ig tart. Ha ebben az időszakban regisztrál, a fedezet július 1-jén kezdődik.

Különleges jelentkezési időszak

Ezek bizonyos körülmények által kiváltott beiratkozási időszakok. Az új Medicare-re jelentkezők esetében a legáltalánosabb ok a szeptemberi időszak alatti beiratkozásra az, ha Ön (vagy házastársa) még mindig rendelkezik állásalapú biztosítással.

A B rész SEP lehetővé teszi, hogy büntetés nélkül késleltesse a Medicare B részébe való beiratkozást a csoportos egészségügyi fedezet lejárta után legfeljebb nyolc hónapig, vagy amikor Ön (vagy házastársa) abbahagyja a munkát, attól függően, hogy melyik következik be előbb. Ebben az esetben a Medicare-biztosítás a beiratkozást követő hónap első napján kezdődik.

C. részt, D. részt vagy Medicare-kiegészítőt szeretne?

Ha a Medicare C. részét (Medicare Advantage csomag), Medicare D részét (vényköteles gyógyszercsomagot) szeretné megvásárolni, a regisztráció legalkalmasabb ideje a kezdeti beiratkozási időszaka. Ha jelentkezel:

A születésnapi hónapja előtti három hónapban a biztosítás a születésnapi hónap első napjával kezdődik. A születésnapi hónapban vagy a következő három hónapban a fedezet a regisztráció hónapját követő első napon kezdődik

Míg az IEP alatti beiratkozásnak megvannak a maga előnyei, lásd alább a többi beiratkozási időpontot.

Medicare Open Enrollment (éves beiratkozás)

Ha Ön már Medicare-kedvezményezett, és szeretné újraértékelni a beiratkozási lehetőségeit, akkor ezt a nyílt beiratkozás során teheti meg.

Ez a beiratkozási időszak minden évben október 15-én kezdődik és december 7-én ér véget. A Nyílt Beiratkozási Időszak alatt végrehajtott változtatások a következő év január 1-jén lépnek hatályba.

A nyílt jelentkezési időszak alatt lehetősége van:

Váltson át eredeti Medicare-ről Medicare Advantage-re, és fordítva. Módosítsa meglévő Medicare Advantage-tervét. Regisztráljon a D. részre, ha még nem tette meg (bár késedelmes beiratkozási díjat számíthat fel) Módosítsa meglévő D. rész tervét. Dobja fel Medicare D. részre vonatkozó fedezetét

Medigap nyitott beiratkozási időszak

A Medigap Nyílt Beiratkozási időszaka alatt regisztrálhat Medigap csomagra. Bár hasonlónak hangzik az Ön kezdeti beiratkozási időszakához és a Medicare nyitott beiratkozási időszakához, más.

A Medigap Open Enrollment Period egy hat hónapos időszak, amely abban a hónapban kezdődik, amikor betölti a 65. életévét és beiratkozik a B részbe. Ha nem iratkozik be a B részbe abban a hónapban, amikor betölti 65. életévét, akkor az akkor kezdődik, amikor beiratkozik a B részbe.

A Medigap csomagba való beiratkozás a Nyílt Beiratkozási Időszak alatt néhány előnnyel jár. A legjobb árakat kapja, és nem vonatkozik Önre az orvosi biztosítás. Ez azt jelenti, hogy Önt garantáltan felveszik a választott tervbe, függetlenül attól, hogy jelenleg egészségügyi problémái vannak.

A nyílt jelentkezési időszak lejárta után

A nyílt regisztrációs időszak lejárta után azonban ez már nem így van. Ehelyett magasabb díjat kell fizetnie, és még azt is elutasíthatják, hogy bizonyos tervekbe beiratkozzon.

A Medicare fedezet nem mindenkinél egyszerre kezdődik. Míg a kezdeti beiratkozási időszak a legalkalmasabb időszak az Original Medicare, a Medicare Advantage csomag, a Medicare D rész vagy a Medicare-kiegészítés előfizetésére, nem ez az egyetlen alkalom erre.

A beiratkozási határidők betartásának kulcsa az, hogy jó előre tudja, hogy pontosan milyen fedezetre szeretne jelentkezni.

Iratkozzon fel Egészséges Életmód Hírlevelünkre!

A legújabb a Medicare-ben

Humana Medicare kiegészítési tervek áttekintése

A Humana a Medicare-kiegészítő tervek vezető szállítója. Olvassa el ezt az útmutatót, ha többet szeretne megtudni a vállalat fedezeti lehetőségeinek előnyeiről és hátrányairól.

Írta: Sheila Olson 2020. november 5

Blue Cross Blue Shield Medicare kiegészítő felülvizsgálata

A Blue Cross Blue Shield az Egyesült Államok öt legjobb egészségbiztosítási szolgáltatója közé tartozik, és a legtöbb államban elérhető a Medicare-kiegészítés. . .

Írta: Shannon Cuthrell 2020. november 1

Az Aetna Medicare kiegészítő felülvizsgálata

Szakértői áttekintés az Aetnáról, az Egyesült Államok egyik vezető egészségbiztosítási szolgáltatójáról, számos Medicare-kiegészítő csomaggal több mint. . .

Írta: Shannon Cuthrell 2020. november 1

Blue Cross Blue Shield Medicare Advantage Review

Ez az útmutató ismerteti a BCBS Medicare Advantage ajánlatainak előnyeit és hátrányait, az elérhető tervek típusait, az átlagos költségeket, a beiratkozási információkat és még sok mást. . .

Írta: Shannon Cuthrell, 2020. október 29

2020-as AARP-értékelések: Mennyibe kerülnek az AARP Medicare-kiegészítő tervek?

Az AARP Medicare-kiegészítő terveket kínál a UnitedHealthcare-en keresztül. Tudjon meg többet arról, hogy mit kínálnak ezek a tervek, és hogy megfelelnek-e a legjobban egészségügyi szükségleteinek. . .

Compare listings

比較