Високият холестерол в кръвта е един от основните маркери на сърдечни заболявания

Високият холестерол в кръвта е един от основните маркери на сърдечни заболявания

От Brian P. Dunleavy, 6 февруари 2019 г.

Когнитивна поведенческа терапия за фибромиалгия: Мислете различно, чувствайте се по -добре

За да промените чувствата си, променете мислите си и подобрете съня и ежедневното си функциониране в процеса.

От Кейт Джаксън, 21 септември 2018 г.

Може ли кетогенната диета да подобри симптомите на фибромиалгия?

Някои проучвания показват, че кетогенна диета или диета с ниско съдържание на въглехидрати може да намали болката и умората, но тя не работи за всички.

От Кейт Джаксън, 19 септември 2018 г.

Безлекарствени начини за лечение на фибромиалгия

Само лекарствата рядко са достатъчни за лечение на симптомите на фибромиалгия, но различни допълващи се подходи могат да помогнат за намаляване на болката и подобряване на психиката. . .

От Кейт Джаксън, 16 юли 2018 г.

Хората с фибромиалгия също могат да имат ADHD, констатации от проучването

Проблемите с мисленето и запомнянето може да са нещо повече от фибро мъгла; те може да са ADHD.

От Мерил Дейвидс Ландау 28 юни 2018 г.

Фибромиалгия: Поставяне на уелнес цели и придържане към тях

Може да е трудно да поддържате здравословни навици, когато имате фибромиалгия, но това може да ви помогне да се почувствате по -добре.

От Куин Филипс, 9 април 2018 г. “

Четенето на менюто за обяд, преди да тръгнете, може да ви помогне да направите план за хранене, подходящ за Crohn’s. Thinkstock

За мнозина това е традиция през уикенда: среща с приятелите си в събота или неделя сутрин за добри разговори по време на обяд. Всеки има любимите си закуски – от френски тост до яйца Бенедикт – но хората, които имат болест на Крон, трябва да бъдат особено внимателни за това, което поръчват.

„Крон може да бъде супер разочароващ, тъй като няма една специфична диета, която да работи за всички“, казва Кели Кенеди, RD, диетолог за Ежедневно здраве. „За да усложните това допълнително, храните, които работят за вас, могат да се променят с течение на времето. ”

Но Кенеди казва, че хората с Crohn’s не трябва да се отчайват, когато става въпрос за ядене на тази обедна храна. Има много начини да се насладите на закуска, докато сте нащрек за потенциални задействащи храни.

4 неща, които трябва да избягвате на масата за обяд

Храните с високо съдържание на мазнини, като бекон, зърна от мнение за потенциалекс сирене, понички и яйца Бенедикт, са обичайни задействащи храни за хората с Крон, казва Кенеди. Те също са по -трудни за смилане, което може да раздразни стомашно -чревния тракт. Храните с високо съдържание на фибри, включително пълнозърнест препечен хляб, пълнозърнести храни и плодове със семена и кожа, могат да раздразнят симптомите. Пикантните храни също могат да създадат проблеми, казва Кенеди. „Huevos rancheros и лютият сос наистина могат да притесняват стомаха на хората. „Кафето и кофеиновият чай са стимуланти за храносмилателния тракт и могат да причинят дискомфорт и диария при хората с болестта на Crohn.

Добрата новина

Въпреки че списъците с храни, които трябва да се избягват, може да изглежда дълги, все още има много страхотни неща, на които можете да се насладите на обяд, ако имате Crohn’s.

Яйцата са добър вариант на постни протеини. Кенеди препоръчва избор като бъркани яйца, киш и фритати. „Често към тези храни се добавят зеленчуци, които се готвят, което допринася за хранителната полза и намалява фибрите, така че е по -лесно за храносмилателната система“, казва тя.

Палачинките и вафлите, които съдържат бели зърна, също са добър вариант за хранене. Френският тост може също да бъде задоволителен вариант за закуска, ако не е приготвен с много масло и е с ниско съдържание на фибри.

Зърнените храни с ниско съдържание на фибри са друг здравословен вариант, добавя Кенеди. „Много зърнени храни са обогатени с витамини и минерали и са лесно смилаеми“, казва тя.

Ако сте голям фен на соковете, Кенеди подчертава, че е важно да търсите сокове, които не съдържат пулп и са с ниско съдържание на захар.

Съвети

За да извлечете максимума от храненето си, Кенеди казва, че е важно да записвате какво ядете, за да знаете какво можете да ядете, преди да седнете в ресторант. Също така е добра идея да споделите тази информация с Вашия лекар или диетолог, който след това може да Ви посъветва при избора на най -хранителните храни. И ако знаете в кой ресторант ще ядете, можете да разгледате менюто предварително, за да знаете всичките си възможности.

Когато имате болестта на Crohn, важно е да намерите начини да живеете с това състояние и да се наслаждавате на живота. „Хората искат да продължат да правят нещата, които обичат – искат да видят приятелите си и да се забавляват на обяд“, казва Кенеди. „Така че това е просто преминаване през това, което може да бъде труден процес, но в крайна сметка намиране на това, което работи най -добре“, казва тя.

Абонирайте се за нашия бюлетин за болестта на Crohn!

Най -новото в болестта на Crohn

Трябва ли да опитате периодично гладуване, ако имате болестта на Крон?

Прекъсващото гладуване може да помогне на хората да отслабнат и да се хранят здравословно, но има няколко причини хората с болестта на Crohn да искат да го избегнат.

От Блейк Милър, 13 април 2021 г.

В тенденция: Готвене за болестта на Crohn

От Алиса Етие, 13 април 2021 г.

Бременна съм и имам IBD-трябва ли да си направя ваксина срещу COVID-19?

От Натали (Спарацио) Хейдън 3 март 2021 г.

Най -добрият съвет на Крон за 2021 г.

Хората с Crohn’s предлагат своите най -добри съвети за управление на възпалително заболяване на червата.

От Блейк Милър, 16 февруари 2021 г.

12 начина да премахнете пристъпа на Крон

Една жена споделя най -добрите си съвети за справяне със симптомите – физически и емоционални – на пристъп.

От Сара Чоуири Симкин, 20 ноември 2020 г.

11 Основни кабинети за хора с болестта на Крон

Дръжте тези лекарства и консумативи без рецепта под ръка, за да предотвратите симптомите си.

От Colleen de Bellefonds, 5 август 2020 г.

Най -добрите смутита за хора с Crohn’s

Смутитата предлагат изобилие от витамини и минерали в лесно смилаема форма.

От Джил Уолдбийзер, 5 август 2020 г.

Справяне със загубата, докато живеете с IBD

От Натали (Sparacio) Hayden 26 юни 2020 г.

Какво трябва да знаят мъжете за болестта на Crohn

Крон може да повлияе на физическото и психическото здраве на мъжете по уникални начини.

От Colleen de Bellefonds, 26 май 2020 г.

Какво трябва да знаете за телемедицината, ако имате Crohn’s

Разберете как назначенията на виртуални лекари могат да ви помогнат да управлявате възпалително заболяване на червата.

От Colleen de Bellefonds, 26 май 2020 г. Вижте всички

Реджис Филбин остава на върха на високия си холестерол и помага на другите да направят същото. С любезното съдействие на кампанията „Вземете холестерола в сърцето“

Реджис Филбин ни забавлява повече от 50 години – от легендарното си сутрешно шоу с Кати Лий Гифорд и Кели Рипа до Кой иска да бъде милионер. С безгрижната си личност и любовта си към острия, без ръкави, еднолинейник, на 86 години той остава един от любимите американски телевизионни личности. На пръв поглед вечно млад, той получава сигнал за събуждане през 1992 г., когато се сблъсква с голям здравословен страх, който го подтиква да води по-здравословен живот.

Филбин беше далеч от телевизионното студио и на пътуване във Флорида, когато започна да изпитва остри болки в гърдите.

„Сърцето ми ме побъркваше, не можех да повярвам, имах тези болки в гърдите“, казва Филбин. „Направихме ангиопластика долу във Флорида и лекарят ми каза, че нивата на холестерола са 300. Шегувате ли се? Триста!”

Високият холестерол в кръвта е един от основните маркери на сърдечни заболявания. Според Националния институт по сърце, бели дробове и кръв, здравословното ниво на общия холестерол е по -малко от 200 милиграма на децилитър (mg/dL). Всички нива от 240 mg/dL или по -високи – като нивата, които имаше Филбин – биха се считали за значително високи.

След като Филбин се върна в Ню Йорк, неговият лекар му постави първото лекарство за статини и Филбин, заедно със съпругата си Джой, реши, че той ще направи значителни промени в начина си на живот, за да се пребори с прогресията на сърдечните му заболявания .

„Мисля, че нещата се промениха набързо“, казва Филбин за подхода си към здравето си.

„Това ни разтърси, беше събуждане“, спомня си Джой за здравословния страх на съпруга си. „Честно казано, аз самият не съм мислил за холестерола. Искам да кажа, Реджис не е имал най -добрата диета, но никога не съм мислил, че е толкова лошо. Това някак го постави на нов режим. Наистина започваш да усещаш смъртността си. Той беше само на 61, когато имаше първото си събитие. ”

Това не би бил единственият му страх за здравето на сърцето. Филбин е имал тройна байпасна операция през 2007 г. поради натрупване на плака в артериите му.

Кампанията „Приемете холестерола към сърцето“

В момента Philbins повишават осведомеността за здравето на сърцето чрез кампанията „Приемете холестерола към сърцето“, която стартира през октомври 2017 г. в сътрудничество с Kowa Pharmaceuticals и Фондацията на Американската академия на семейните лекари. Кампанията има за цел да насърчи хората да се придържат към здравословна рутина, като същевременно търсят по-добра информация и задават въпроси, преди да обмислят спиране на приема на статини. Филбин, който сподели почти всичко за живота си в продължение на десетилетия в ефир, винаги е бил много отворен за преживяванията си с висок холестерол и кампанията е била насочена към него като публично лице.

Джой казва, че това, което е най -зашеметяващо за нея като част от кампанията, е научаването, че 50 % от хората, които са на статини, спират да приемат лекарствата след една година употреба. Тя добавя, че това я шокира заради това колко полезни са били лекарствата за здравето на съпруга й.

Статините са лекарства, които понижават нивата на холестерола в кръвта, като блокират ензим, който произвежда холестерол в черния дроб. Да накараш хората да поддържат режима си на лечение е едно от големите предизвикателства при лечението на висок холестерол, казва д -р Елиът Бринтън, президент на Центъра за липиди в Юта и член на Американската сърдечна асоциация и Националната липидна асоциация.

„Големият въпрос е защо тези хора спират да приемат статините си? Един от проблемите е, че не е задължително да се чувствате по -добре или по -лошо, когато приемате статини; трябва да преминете през тестове, за да знаете, че вашият холестерол е по -нисък, така че не е задължително да имате ежедневно напомняне всяка сутрин, което ви казва, че се подобрявате “, казва Бринтън. „Друго нещо е, че някои пациенти ще получат странични ефекти, като мускулна болка или слабост. Може да имат стомашна болка или кожен обрив.

В мрежата има и много негативна и понякога фактически неточна информация. Въпреки това реномираните медицински сайтове цитират доказателства, които подчертават положителните ползи за здравето от статините и показват, че тези странични ефекти не се срещат никъде близо до високия брой на някои от тези други сайтове, които биха могли да ви накарат да повярвате. ”

Причини да останете на статините си

Проучване, публикувано през септември 2016 г. в JAMA, разглежда ефективността както на статиновите, така и на нестатиновите терапии за понижаване на холестерола. Проучването преглежда 49 изпитания от 1966 до 2016 г., които включват общо 312 175 души. Авторите на доклада твърдят, че статините трябва да останат на предната линия при лечението на холестерол, но алтернативните терапии могат да бъдат също толкова полезни, ако човек не може да понася статини или търси различен източник на лечение. Това може да включва секвестранти на жлъчните киселини или дори проста промяна в диетата.

„Ще кажа това отначало, статините спасяват животи. Те предотвратяват инфаркт и могат да предотвратят инсулт. Но статинът не може да работи, ако не го приемате “, подчертава Бринтън.

Бринтън казва, че има няколко неща, които хората трябва да имат предвид, когато искат да понижат холестерола си със лечение със статини:

Бъдете информирани. За да противодейства на потенциално неточна информация, Бринтън казва, че първият човек, към когото се обръща, е вашият лекар. Освен това той казва, че има полезна информация на места като клиниката Mayo, Американската сърдечна асоциация и уебсайта на Lipid на Националната асоциация на липидите. орг.

Знайте възможностите си. Бринтън казва, че хората, които са обезкуражени от едно лекарство, трябва да знаят, че има няколко статинови лекарства. „Много хора, които спират приема на статини по някаква причина, не са разговаряли или са се консултирали с лекаря си, който след това няма шанс да им помогне да решат какво да правят“, добавя той. „Има няколко статини и хората трябва да осъзнаят, че има и други възможности, ако това, което първо опитат, не се получи. ”

Бъдете бдителни. Ако имате лош опит, вашето статиново лекарство може да реагира с други лекарства, които приемате. Бринтън казва, че е важно хората да казват на лекаря си за други лекарства или добавки, които приемат. След това може да им бъде предписан различен статин.

Как Реджис остава здрав при пенсиониране

Всичко това важи за Филбините. След уплахата си в началото на 90 -те години, Филбин започна да посещава кардиолог, да се храни по -здравословно, и стана още повече „изрод за фитнес“, казва Джой.

„Когато сте на тридесетте, например, не бягате на лекар. Но когато навършите шестдесетте, ставате малко по -активни за здравето си “, казва Джой. „Ако диетата ви е грешна, започвате да я разглеждате. Ставате по -наясно. ”

Повтаряйки Бринтън, Джой казва, че комуникацията между вас и вашия лекар е от ключово значение за поддържането на възможно най -доброто здраве на сърцето.

„Някои хора избягват да ходят на лекар; те се страхуват от лоши новини “, добавя тя. „Важно е да поддържате тази [връзка]. С напредването на възрастта се приближавате до Вашия лекар, това е едно от нещата, които правите. Това е от решаващо значение. Това беше толкова важно за Реджис. ”

От своя страна Филбин прави всичко възможно, за да остане здрав след пенсиониране. Водещият на токшоуто с дарбата на габ е повече от щастлив да сподели пътуването си за здраве на сърцето.

„Занимавам се с това от 25 години. Мина много време “, казва Филбин. „Винаги съм повече от щастлив да говоря за това. За мен това е всичко. ”

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравето на сърцето!

Най -новото от високия холестерол

Как да поемете отговорност за вашия висок холестерол и триглицериди

Partha S. Nandi, MD, говори с кардиолог и специалист по лайфстайл медицина Cate Collings, MD, кардиолог John G. Canto, MD и гост пациент Дейвид. . .

От Катрин Лий, 27 април 2021 г.

Как лекарите лекуват високи триглицериди (и защо е важно)?

Високите триглицериди, като високия холестерол, могат да увеличат риска от сърдечно -съдови заболявания и други здравословни проблеми. Но добрата новина е, че това. . .

От Джесика Мигала, 13 април 2021 г.

Какво причинява вашите високи триглицериди? 6 виновници, които могат да ви изненадат

Ако сте били диагностицирани с високи триглицериди, може да търсите начини да направите диетата и рутинните си упражнения по -здравословни, но има някои други. . .

От Джесика Мигала, 13 април 2021 г.

7 факта за триглицеридите, които трябва да знаете

Знаейки какво са триглицеридите, защо трябва да се поддържат под определено ниво и как да го направите, е от ключово значение за поддържането на сърцето ви здраво.

От Ерика Патино, 13 април 2021 г.

Триглицериди срещу холестерол: по какво се различават и по какво са същите?

Тези липиди имат различни работни места в тялото, но и двете могат да навредят на сърцето ви, ако нивата са твърде високи.

От Ерика Патино, 13 април 2021 г.

5 диети, които могат да помогнат за понижаване на холестерола

Вашата диета може да окаже значително влияние върху нивата на холестерола. Помислете дали да не опитате една от тези диети, които не пестят от удовлетворение.

От Ерика Патино, 1 февруари 2021 г.

Връзката между холестерола и риска от инфаркт

Въпреки че високият холестерол е рисков фактор за сърдечен удар, можете да направите много, за да го намалите.

От Ерика Патино, 1 февруари 2021 г.

12 неща, които трябва да и не трябва да контролирате при холестерола след сърдечен удар

След инфаркт има много стъпки, които можете да предприемете, за да намалите риска от нов.

Prev Post

правда. Ты увидишь."С Джанлукой мы много лет играли вместе в «Ювентусе», он был моим капитаном, мы вместе выиграли Лигу чемпионов, и я считаю его другом. Всех своих бывших товарищей по команде я считаю друзьями. Мы с Джанлукой однажды ходили обедать в прошлом сезоне, а потом я остановился (разговаривая с ним). Но иногда очень сложно понять почему."Это очень трудно. Я понимаю, потому что теперь он журналист, и он должен сообщать новости Sky и пытаться рассказать о моей ситуации. Те, кто меня очень хорошо знают, знают, что в этот момент я очень зол. Мне очень грустно такая ситуация."Они знают, что я пытаюсь полностью изменить эту ситуацию, потому что на мне лежит большая ответственность. Я чувствую большую ответственность за свою работу, за свою семью, за все. Повторяю, когда я иду к себе домой, это не значит, что я расслаблен, но я знаю, что я отдал все, и я отдаю все для этого клуба. Каждый день – 120 процентов."Иногда с такими проблемами очень трудно уснуть. В каждом сезоне за конечный результат нужно разделить ответственность. С клубом, с тренером, с игроками."Независимо от того, выиграете вы или проиграете, в каждый момент вы должны разделить ответственность. Невозможно найти неисправность только в одной из этих трех частей."Вы должны поделиться, вы должны понять, в чем причина такого результата. Чтобы понять, какая ответственность, процент ответственности между этими тремя частями – клубом, тренером и игроками. Это очень просто."«Челси» встретится с «Вест Хэмом» в воскресенье, и, поскольку они отстают на восемь очков от «Шпор» на четвертом месте, футбол Лиги чемпионов в следующем сезоне выглядит все более маловероятным. Getty Images https://images.daznservices.com/di/library/GOAL/73/39/antonio-conte-pep-guardiola-manchester-city-chelsea_8ayoku25oh2t1xghffjqvziuk.jpg?t=-1674141726&w = 500&качество = 80Между тем, «Манчестер Сити» может официально стать чемпионом, победив «Манчестер Юнайтед» на стадионе «Этихад» в субботу.Конте считает, что поймать сторону Пепа Гвардиолы в следующем сезоне будет непросто, поскольку он нанес ответным критикам за то, что они не видят сложность игры так же, как он. "Футбол не простой," добавил он. "Многие думают, что футбол – это просто. Это не просто. У вас должен быть опыт, вы должны понять раньше других, что ждет вас в будущем, и правильно подготовить свое будущее, свое будущее, если вы не хотите проблем."Повторяю, футбол – это непросто, и многие думают, что футбол – это легко. Не для всех." По словам Андрея Канчельскиса, Поль Погба «очень непоследователен», и его будущее в «Манчестер Юнайтед» неясно.Французский полузащитник еще не обосновал свою репутацию в качестве рекорда Red Devils, и продолжают задаваться вопросы о его гонораре в размере 89 миллионов фунтов стерлингов, лучшей позиции и выходках вне поля.Неспособность регулярно показывать свои лучшие результаты, избегая при этом мелких ударов, привела к тому, что в этом сезоне время от времени попадали на скамейки запасных, а также приходилось прекращать разговоры о разногласиях с тренером Жозе Моуринью.Еще неизвестно, что ждет 25-летнего футболиста в будущем, в том числе бывший нападающий «Юнайтед» Канчельскис среди тех, кто готов признать, что все может случиться на фоне разговоров о возможном переезде в другое место. Связанные новости «Никаких флеш-стрижек, никаких смайликов – Погба – потенциал, но Де Брюйн классный» – экс-звезда «Манчестер Юнайтед» Паркер Каков собственный капитал Пола Погба и сколько зарабатывает звезда «Манчестер Юнайтед»? У Погба “ нет проблем ” с Моуринью, но он отклоняет заявления о выходе из “ Манчестер Юнайтед ”Он сказал BetStars: «Я не знаю, останется ли Погба. Он хороший игрок, но очень непоследовательный. Иногда он играет хорошо, а иногда совсем не играет.«Я не знаю, останется ли он, это зависит от того, каких игроков« Манчестер Юнайтед »купит летом. Им нужно внести изменения в преддверии следующего сезона.«Погба должен будет играть больше в следующем сезоне, если бы он играл под руководством сэра Алекса Фергюсона, он определенно играл бы больше, поскольку они играли в более атакующий футбол».Моуринью считается частью проблемы Погба, поскольку француз не соответствует его любимой системе, и Канчельскис признает, что португальцы заметно отличаются от легендарного тренера, под руководством которого он работал на «Олд Траффорд».На вопрос о том, есть ли сходства между Моуринью и Фергюсоном, россиянин ответил: «Нет, они из двух совершенно разных школ.«Это очень разные тренеры с разным менталитетом. Моуринью – португалец, и у них другая система игры, и, конечно же, Фергюсон был лучшим ». Игровая поверхность / Getty https://images.daznservices.com/di/library/GOAL/dd/52/paul-pogba-inconsistent-may-leave-andrei-kanchelskis_13zk7rvey2djs1j0dabcyk7dgl.png?t=-1778018918&w = 500&качество = 80Хотя у Моуринью могут быть разные методы, в прошлом сезоне он завоевал три трофея и в этом сезоне продолжает бороться за славу в Кубке Англии.Есть также обещание, что впереди будет более продолжительная борьба за титул чемпиона Премьер-лиги, если «Юнайтед» сможет сократить отставание от главного соперника «Манчестер Сити» с их летним трансферным бизнесом.Канчельскис добавил о шансах «Юнайтед» в сезоне 2018-19: «Это зависит от обстоятельств – если« Манчестер Юнайтед »купит новых игроков, больше атакующих игроков с новой системой игры, они могут финишировать выше.«Манчестер Сити – более сильная команда, которая сейчас играет в лучший футбол. Если в следующем сезоне, после чемпионата мира, «Манчестер Юнайтед» купит новых, свежих, качественных игроков, тогда они смогут стать чемпионами ».На данный момент единственным вызовом для «Сити» «Юнайтед» станет субботнее дерби на стадионе «Этихад», в котором подопечные Моуринью будут пытаться отложить титульный матч в Премьер-лиге для беглых лидеров Пепа Гвардиолы. Бывший вратарь сборной Англии Дэвид Джеймс считает, что «Ливерпуль» имеет «прекрасный» шанс выбить «Манчестер Сити» из Лиги чемпионов.Пара Премьер-лиги сразится в четвертьфинале турнира за два матча, и хотя Сити был доминирующей силой в высшем дивизионе Англии, тренер красных Юрген Клопп пообещал "Пожар" в галстуке.Действительно, «Ливерпуль» – единственная команда, которая в этом сезоне одержала верх над подопечными Пепа Гвардиолы, и Джеймс считает, что они смогут остановить их и на этот раз.«Ливерпуль уже обыграл« Манчестер Сити », поэтому я думаю, что у« Ливерпуля »есть прекрасная возможность что-то сделать, – сказал он Goal. Связанные новости «Меня нельзя сравнивать с Салахом», – говорит Де Брюйн. Кто твой папочка? Томас Мюллер вернулся к своей блестящей карьере Риисе ожидает “ потрясающего ” матча Лиги чемпионов Ливерпуль и Манчестер Сити Аллегри планирует переехать за границу: я закончил тренировать в Италии«Сразу же, я думаю, фанаты« Ливерпуля », из-за превосходства« Манчестер Сити »в Премьер-лиге, я думаю, что первоначальной мыслью было« О нет! »«Но было бы лучше, если бы это был финал.«Если они минуют« Манчестер Сити », я не думаю, что им стоит кого-то бояться. Сказав это, поскольку «Манчестер Сити» так хорошо выступал в этом сезоне, для «Ливерпуля» победа была бы потрясающей игрой, потому что то, что сделал Пеп Гвардиола в «Ман Сити», замечательно. Он гений ».В результате ничьей встретятся два менеджера, которых Джеймс очень уважает, при этом он указал на интересную причуду Гвардиолы, которая предвещает хорошее лето для Англии.«Юрген Клопп уже играл в финале Лиги чемпионов с« Боруссией Дортмунд », – отметил он.«Интересно, что когда Германия выиграла чемпионат мира, Пеп руководил мюнхенской« Баварией ». Испания выиграла чемпионат мира, он руководил «Барселоной». Я не уверен, что это означает, что Англия выиграет чемпионат мира, потому что он отвечает за «Манчестер Сити», но это хороший шанс! » Юрген Клопп рассказал, что его вдохновляют некоторые из величайших персонажей художественной литературы, в том числе Робин Гуд, Рокки Бальбоа и Джеймс Бонд.Тренер «Ливерпуля» вывел «красных» на третье место в таблице Премьер-лиги в этом сезоне, отставая на два очка от занявшего второе место «Манчестер Юнайтед», но на 18 очков позади лидера «Манчестер Сити».Конечно, Клопп и городской менеджер Гвардиола сойдутся в четвертьфинале Лиги чемпионов в противостоянии британцев, и, возможно, неудивительно, что Клопп вдохновлен двумя самыми известными неудачниками в романах и кино.Рокки Сильвестра Сталлоне неоднократно нарушал шансы на победу в нескольких вымышленных чемпионатах по боксу, в то время как Робин Гуд воровал у богатых, чтобы отдать их бедным, а Клопп говорил о влиянии, которое эти два персонажа оказали на него. Связанные новости Ндиди из Лестер Сити преуменьшает значение Ливерпуля, спекуляции Арсенала Мане из Ливерпуля поддержал Салаха, чтобы остановить матч Лиги чемпионов Манчестер Сити Ливерпуль имеет прекрасную возможность шокировать Ман Сити – Джеймс «Меня нельзя сравнивать с Салахом», – говорит Де Брюйн.Разговаривая с Грэмом Хантером в подкасте шотландского журналиста, он вспомнил командный разговор в Borussia Dortmund, сказав: "Меня вдохновляет Рокки Бальбоа, одна из моих лучших встреч, как я думал, была с Дортмундом, до того, как мы сыграли с Баварией в Мюнхене, и я говорил о Рокки Четверке, Иване Драго, имеющем все, все технологии, и у нас есть Рокки Бальбоа в Сибири. со всеми этими старомодными инструментами и тому подобным, тренажерный зал был стабильным, и через три или четыре минуты я действительно загорелся."Я вижу мертвые глаза и останавливаюсь. «Кто знает Рокки?» Пришли только два игрока. Остальные были слишком молоды! Ладно, надо начинать заново …"Меня вдохновляет Робин Гуд. В юности я прочитал тысячи книг, потому что мне нравились истории, меня все это вдохновляло. Борис Беккер выигрывает Уимблдон в том же возрасте, что и я, это возможно. Возможно что-то особенное."Но в детстве это было бы невозможно, я любил футбол, но я знал, что никогда не смогу быть Лотаром Маттаусом, без шансов, но я все еще любил его. Я хотел делать это настолько хорошо, насколько мог, моя цель как менеджера – быть лучшим менеджером, которым я могу быть, а не лучшим менеджером в мире, я понятия не имею, как это работает."Фанат Ливерпуля Дэниел Крейг изображает агента 007 в главных ролях в «Казино Рояль», «Квант милосердия», «Скайфолл» и «Призрак», и его регулярно замечают на Энфилде, наблюдая за людьми Клоппа.И Клопп показал, что это кодекс Бонда, который его вдохновляет, даже заявив, что он надеется, что будет подражать секретному агенту в экстремальной ситуации."Он красивый парень, Роджер Мур, Пирс Броснан, Шон Коннери, но теперь у нас есть большой, большой поклонник Ливерпуля, конечно, он лучший," – пошутил он."Джеймс Бонд – фантастический парень, он всем нравится. У него свои правила, но ему разрешено убивать, в то время как остальным из нас нельзя убивать. Это нормально. Я не верю в убийство людей, но в этих фильмах в этих историях фигурируют не очень хорошие люди."Это фантастика, так что все в порядке, и он всегда был готов пожертвовать собой, что очень важно. Прежде всего, он пожертвовал бы собой, мне это нравится."Вот как я понимаю роль отца в семье, я бы сделал это в экстремальных ситуациях, надеюсь. Это романтично, так и должно быть. Показывайте мячи в такой возможности, и Джеймс Бонд показывает мячи." Глаза Джона Арне Риисе загораются при одной мысли.Юрген Клопп, Пеп Гвардиола, Мохамед Салах, Кевин Де Брюйне, Роберто Фирмино, Серхио Агуэро.Ливерпуль, Манчестер Сити. Четвертьфинал Лиги чемпионов. Шум, цвет, драма, страсть, цели.Он думал об этом с тех пор, как две недели назад в Ньоне была проведена жеребьевка. Какая перспектива, какое удовольствие, какой галстук. Связанные новости Ливерпуль опасается худшего, поскольку Лаллана получает травму подколенного сухожилия против Кристал Пэлас «Будет огонь!» – Клопп обещает еще одну классику Ливерпуля против Ман Сити «Клопп должен начать завоевывать трофеи» – босс «Ливерпуля» предложил Сунесс совет по трансферам Салах президенту! Египетская суперзвезда снова спасает небрежный Ливерпуль«Это будет потрясающе», – улыбается он. «Я собираюсь убедиться, что я там!»Бывший защитник «Ливерпуля» может говорить по собственному опыту, когда речь заходит о матчах с нокаутом среди англичан в Европе. Риисе сыграл не менее четырех из них за время своего пребывания на «Энфилде» – и к этому можно добавить еще две игры группового этапа с «Челси». Да, он знает, каково это – столкнуться с домашним соперником на европейской арене.Он знает, каково это обыграть https://intbot.ru/melbet/ их, как это сделал «Ливерпуль» с «Челси» Жозе Моуринью (дважды) в полуфинале Лиги чемпионов и с «Арсеналом» один раз в четвертьфинале. Он также знает, каково это – потерпеть неудачу, как это случилось с «красными» против «Челси» Аврама Гранта в 2008 году. Автогол Риисе в первом матче этого матча оказался смертельным ударом для команды Рафы Бенитеса.«Этим командам есть что проиграть, потому что они из одной лиги», – говорит он. «Это может сделать игру немного более напряженной.«Всем нравится путешествовать, видеть новые стадионы и знакомиться с новыми игроками из разных стран, что всегда интересно в Лиге чемпионов. Но в то же время мы знаем всех игроков, стадионы и не далеко ходить, так что это может быть полезно.«Но для меня давление больше на Сити; они играют в потрясающий футбол, и от них ждут, что они пройдут весь путь. Они играют в футбол, которого я никогда не видел, но если вы хотите выиграть Лигу чемпионов, вам нужно в любом случае обыграть лучшие команды. Очевидно, мы могли бы получить более простой рисунок, но он может оказаться полезным.«Игроки« Ливерпуля »знают, что может делать« Энфилд »по вечерам в Лиге чемпионов, игроки« Сити »знают, что может сделать« Энфилд ».Да, конечно. Команда Пепа Гвардиолы по праву заслужила похвалы во всем футбольном мире за свои выступления в этом сезоне. Они будут достойны чемпионов Премьер-лиги, будет ли это подтверждено в эти выходные или в следующие.Но в январе Ливерпуль показал, что они могут конкурировать с Сити – их победа со счетом 4: 3 – единственное поражение, которое Гвардиола потерпела в лиге до сих пор в этом сезоне – и, учитывая, что Гвардиола вряд ли отклонится от своего открытого атакующего плана игры, ожидания в том, что нас ждет освежающий открытый галстук. Юрген Клопп действительно заявил, что это тот матч, который он предпочел бы смотреть как нейтральный.Неудивительно, что Риисе, всегда выступающий впереди как игрок, соглашается. Getty https://images.daznservices.com/di/library/GOAL/e5/99/liverpool-salah-firmino-watford_8vlgy1toeqsn14g5qmta2xh30.jpg?t=895006866&w = 500&качество = 80«Надеюсь, это будут две игры в атакующий футбол с большим количеством шансов и забитых мячей», – улыбается он.«Наверное, это четвертьфинал, который все хотят посмотреть, из-за стиля игры, в котором играют обе команды. То, что сделал Гвардиола, просто великолепно: он потрясающий тренер.«Да, у него были деньги, но вам все еще нужно заставить игроков делать свою работу, и он сделал это великолепно. Но Юрген делает то же самое.«Это будут две игры высокой интенсивности, и я не могу дождаться этого. Это будет потрясающе.«Сити», наверное, фавориты, но я думаю, что Лига чемпионов – это что-то особенное для «Ливерпуля», и это большой шанс для них пройти весь путь. Надеюсь, Салах, Фирмино и Мане впереди могут нанести какой-то урон! »Риисе, конечно, знает, что нужно, чтобы пройти весь путь в этом соревновании, поскольку он был частью команды Бенитеса, которая нарушила все шансы на победу в Лиге чемпионов 2005 года.Победа в Стамбуле остается одним из самых знаковых моментов клуба и закрепила за собой наследие Бенитеса как великого игрока «Энфилда».</p

Compare listings

比較